Ode aan het varken

varken (2)

Loop je in Groningen het station uit, dan sta je oog in oog met een meer dan levensgroot varken. Het Paard van Ome Loek is er niets bij (het witte beeld in de verte). Het beeld is er neergezet door de Partij voor de Dieren. Varkens zijn intelligente beesten, daarom is een leven in een overbevolkte stal een extra kwelling voor ze. Dit varken heeft het naar zijn zin. Het is net ontsnapt uit zijn kooi en is op weg naar een fijne modderpoel om in te wentelen.

Er is voor het station nog ruimte genoeg. Voor nog meer beelden van dieren die in de bio-industrie vetgemest worden: kippen, koeien, eenden, ganzen, konijnen en geiten bijvoorbeeld. We hebben de Nationale Week Zonder Vlees net achter de rug. Maar daar hoeft het niet bij te blijven. Je kunt van elke dag een dag zonder vlees maken. Het leven van het varken, de kip, de koe, de eend, de gans, het konijn en de geit wordt daar een stuk leuker van. Kom maar kijken in Groningen.

2 gedachten over “Ode aan het varken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s