Een ree in de mist

De wereld is nog leeg en stil, als ik na een nacht met teveel vuurwerk mijn rondje loop met de hond. De mist hangt laag over het land, in de verte staat een ree, nog net zichtbaar. Hij kijkt onze kant op, hij heeft ons allang gespot.

Reeën hebben geen weet van kalenders, zij weten niet dat het 2021 is geworden. Elk jaar is voor een ree hetzelfde. Eten, slapen en voortplanten, dat is het wel zo’n beetje. Tot de reeënhemel roept.

Ik weet wél dat het 1 januari 2021 is. En zoals iedereen begin ik het nieuwe jaar met goede voornemens, die ik vervolgens een jaar lang met me mee sleep. Daarom wou ik dat ík die ree was die een vrouw spotte met haar hond. Dan hoefde ik niks anders te doen dan eten, slapen en voortplanten.

Een gedachte over “Een ree in de mist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s