Jeugdherinneringen

We hebben de rust van de Alpen verruild voor de drukte van de grote stad. Uitgerekend op de warmste dag van het jaar zijn we naar Genève verkast. Het weer laat zich niet plannen (’s nachts volgde een knetterend onweer), maar onze logeeradressen wel. Genève is de stad waar huisgenoot M. een aantal jeugdjaren heeft liggen, en wij zijn benieuwd hoe het de stad sindsdien vergaan is.

geneva-670479_1920
Jet d’eau van Genève

Een dagje rondtoeren leert ons dat er veel veranderd en vooral veel bijgebouwd is. Dat krijg je als je jeugdjaren ondertussen grijze haren hebben gekregen. Het ouderlijk huis is verdwenen, een appartementencomplex ervoor in de plaats gekomen. Gelukkig zijn er nog wel wat kruip-door-sluip-door weggetjes overgebleven, die dierbare jeugdherinneringen oproepen. Vooruitgang met behoud van oude details is iets om te koesteren.

Deel negen in de serie Zomer in Zwitserland 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s