Tekenbeet

Nooit eerder ben ik zo vroeg in het jaar al gebeten door een teek. En dan ook nog eentje die besmet blijkt te zijn. Daar ben ik mooi klaar mee, tien dagen antibiotica slikken terwijl de zon volop schijnt. Dat laatste is wel een dingetje, want antibiotica en zon gaan slecht samen. Verbranding en blaren liggen op de loer doordat je huidcellen beschadigd raken door de pillen.

Maar hoe doe je dat, uit de zon blijven. Wandel ik met de hond, dan loop ik in de zon. Fiets ik naar de supermarkt, dan fiets ik in de zon. Dan maar niet meer wandelen en niet meer fietsen. Maar de hond dan en mijn rammelende maag?

599428
 grandado.com (foto)

Zoals altijd brengt Google de oplossing: wat ik nodig heb is een hoofdparaplu. Dan heb ik de schaduw altijd bij me. Er is alleen één probleempje, om er een te kopen moet ik naar de stad. Met de fiets.

2 gedachten over “Tekenbeet

  1. Arme jij…
    Zelf heb ik een zonneallergie voor mijn gezicht, ook ik mijd de zon of … zet één van mijn zonnekleppen op.
    Ik ben benieuwd naar je volgende schaduwrijke doorkijkjes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s