Terug naar het begin

“Wie veel romaanse kerken wil zien, hoeft daarvoor niet naar Noord-Italië of Bourgondië. Die komt gewoon naar de Groninger wierden. Eindeloos vaak zijn die voorzien van middeleeuwse schoonheid. Als hagelslag gestrooid in ons weidse landschap”.

Schermafbeelding-2019-05-10-om-10.53.58-768x578Woorden van Commissaris van de Koning René Paas in zijn weblog van 20 april. Wat een mooi beeld: kerken als hagelslag gestrooid in het weidse Groninger landschap. Zo is het precies. Verspreid over Groningen staan ruim negentig middeleeuwse kerkjes en in negentien daarvan is dit weekend iets byzonders te beleven.

Mijn favoriete festival Terug naar het begin heeft Marlene Bakker, Anneke van Giersbergen, Nazmiye Oral, Pauline Broekema, Guus Kuijer, Faisel Saro en nog veel meer muzikanten, verhalenvertellers, schrijvers en schilders op het programma staan. Ze krioelen dit weekend door het Groninger land, van kerkje naar kerkje. En ik mag met ze mee krioelen. U ook trouwens.

Als er dan ook nog boterhammen met hagelslag te krijgen zijn, is dat helemaal het einde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s