Een pensionado dag

Vroeg op, want het eerste uur van de dag is van mij alleen. Met een kopje thee en de krant op de bank, de hond aan mijn voeten. Dat eerste uur kan ook gerust twee uren duren. Daarna douchen-eten-hond uitlaten. En dan? Dat hangt van de dag en mijn zin af. Vandaag heb ik veel op mijn lijstje staan: boodschappen doen, gras maaien, onkruid trimmen, kippetjes van de buren verzorgen, blogje schrijven, Ronald Garros kijken, tuinafval wegbrengen, naar de bibliotheek en nog even bij een vriendin langs.

grandma-86649_1920Ik ben nu op de helft van mijn lijstje en het is al bijna vier uur. De tijd begint te dringen, het tuinafval lukt niet meer, de bibliotheek misschien nog net, voor Ronald Garros moet ik om half zes weer thuis zijn en mijn vriendin heeft al gebeld waar ik blijf. Dat wordt rennen.

Soms verlang ik terug naar de tijd dat ik nog werkte.

 

 

 

Een gedachte over “Een pensionado dag

  1. Feest van herkenning!
    Ook ik begin de dag meestal rustig, heerlijk ontbijtje en dan wandeling met hond. Maar dan. Dan volgen er vele dingen waarvan ik vind dat ik ze ‘moet ‘doen. Daar zitten overigens ook vele leuke dingen bij. Maar vele leuke dingen samen wordt teveel, toch weer een opgave. Ik merk dat ik een groeiende behoefte aan rust ervaar. en het nog lastig vind daar gehoor aan te geven

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s