Uilskuiken

Kom ik thuis van de avondwandeling met de hond, staat er een uilskuiken voor mijn deur. Eerst denk ik dat het een speelgoed uil is, tot het aandoenlijke, grijze mormeltje in paniek bijna de sloot induikt. De hond denkt dat het een spelletje is en wil er achteraan. Ik kan het nog net voorkomen.

images
foto: Ronald Messemaker (van een ander uilskuiken)

Wat nu? Is het beestje uit het nest gevallen terwijl het nog niet kan vliegen? Moet ik de dierenambulance bellen misschien? Eerst maar eens op Internet kijken. Uit mijn ooghoek zie ik het ransuiltje verwoede pogingen doen in een boom te klimmen en verhip, dat lukt nog ook. Even later zie ik zelfs een grote uil langs vliegen, richting het jong.

Ik leg mijn tablet maar weg. Dit uilskuiken is slim genoeg om zelf een veilig onderkomen te zoeken. Die heeft geen Google nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s