Liefde kan samengaan

De dichteres Justine Borkes is overleden, lees ik in de krant. Ik loop naar de boekenkast en pak haar dichtbundel ‘Liefde kan samengaan’. Ik heb het boekje lang niet in handen gehad, maar weet het feilloos te vinden. Haar gedichten zijn in mij beklijfd.

jij gaat zacht
langs me heen
raakt me
voortdurend

nauwelijks zichtbaar
neemt de rivier haar oevers mee

+++++

de gewoonste dingen
blijven hangen doe
jij het licht uit of
zal ik het doen


Justine Borkes, Liefde zal samengaan, 1978, uitgeverij de Feeks

Een gedachte over “Liefde kan samengaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s