Specht

Afgelopen weekend was de jaarlijkse nationale tuinvogeltelling. Ik zat er helemaal klaar voor. Kopje thee en notitieblokje bij de hand. Vogelgidsje op tafel. Na vijftien minuten had ik nog geen vogel gezien, op één specht na. Je mag maximaal een half uur tellen, dus ik begon hem te knijpen en gooide snel nog wat extra voer op het gras.

Wachten. Nog steeds geen vogel te zien, op één specht na. Normaal is het in mijn tuin een komen en gaan van huismussen, merels, koolmeesjes, kraaien, eksters, spechten, vinkjes, keepjes, pimpelmeesjes en roodborstjes. Na een half uur gaf ik het op. Geen enkele tuinvogel geteld, op die ene specht na.

Maar die telde niet mee. Want uitgerekend die is niet echt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s