Goede voornemens

Grolsch, Fanta, Redbull, Heineken, het zijn zomaar wat merken die ik tijdens een wandeling tegenkwam in de berm. De wandeling was niet lang, een uurtje schat ik. Sommige blikjes hadden al heel wat meegemaakt, verfrommeld, gescheurd en daarna nog eens door autobanden geplet. Het zal je maar gebeuren, het leven van verpakkingsmateriaal is niet iets om jaloers op te zijn.
20180102_160736_resized
In sommige blikjes zat nog een restje drinken, in het pak vanillevla zat schimmel. Ik had niets bij me om het in te vervoeren, maar ik wou het niet laten liggen. Met dichtgeknepen neus en mijn armen recht voor me uit, heb ik de buit naar huis gedragen.

Het is nog maar de eerste week van het nieuwe jaar en daar horen goede voornemens bij. Meestal vergeet ik ze te maken, maar nu kwam er vanzelf eentje op mijn pad.  Zoveel afval gewoon maar op straat gegooid, kan ik niet over mijn kant laten gaan. Ik ga dit jaar elke dag één stuk zwerfafval oprapen. Zo gezegd zo gedaan, ik ben gaan rapen en kwam gelijk tot 16 blikjes, plastic en papiertjes.

Met één wandeling heb ik prompt voor 16 dagen vooruitgewerkt, waardoor ik deze maand niet meer aan de bak hoef (weekenden tellen niet mee). Ze zeggen weleens dat voornemens erom vragen om niet uitgevoerd te worden, maar ik denk dat het precies andersom is. Voornemens vragen erom om in januari uitgevoerd te worden, zodat je ze daarna kunt vergeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s