Fotograferen

Is fotograferen te leren of is het een kwestie van talent? Al een tijdje probeer ik daar achter te komen. Ik vind fotograferen leuk, maar kan ik het ook? Vakantiekiekjes gaan me best goed af, maar alleen als het fototoestel op standje Auto staat, van automatisch. Al die andere knopjes raak ik niet aan, daar raakt het toestel maar van in de war.

2017-11-06 22.47.06

Om te onderzoeken of ik meer kan dan dit, ben ik op cursus gegaan. De meester was streng, we mochten niet, nee nooit, op standje Auto fotograferen. We moesten zelf het denkwerk doen. Peentjes heb ik gezweet om de geheimen van de camera te ontcijferen. ’s Nachts kreeg ik nachtmerries waarin het diafragma de sluitertijd achterna zat en de ISO de witbalans besprong.

Het is niet goed gekomen tussen het fototoestel en mij. Toen de meester even niet oplette, heb ik hem snel weer op Auto gezet. Leren zal ik het niet, maar talent heb ik gelukkig  wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s