Matterhorn

Een berg is een berg is een berg. Behalve als het de Matterhorn is. Dan is het de meeste gefotografeerde berg ter wereld. Reden genoeg om hem te gaan bekijken. Dus vroeg opgestaan, stukje gelopen, stukje met de auto, stukje met de trein, stukje door Zermatt gewandeld. Dat laatste viel niet mee, want in Zermatt ben je nooit alleen. Uit de hele wereld komen mensen om de berg te fotograferen en toevallig waren ze er vandaag ook. Had voor mij niet gehoeven, maar wat doe je eraan.

20180627_091004

Dit is hem dan, de Matterhorn. Als bewijs dat ik de foto zelf gemaakt hebt, is nog net een stukje van mijn vinger te zien. Was hij de moeite van het bekijken waard? Ach, een berg blijft een berg blijft een berg, ook als het de meest gefotografeerde is. Maar ik kan nu wel zeggen dat ik er geweest ben, en dat is ook wat waard.

Deel zeven in de serie Zomer in Zwitserland

Een gedachte over “Matterhorn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s