Buitenbeentje

Je ziet ze steeds vaker. Buitenbeentjes. Loop een willekeurige supermarkt binnen en je vindt ze op de groenteafdeling. Rechte bananen, vierkante appels, gedeukte paprika’s, wortels met drie tenen. Dacht ik altijd dat elke banaan krom is, blijkt dat helemaal niet zo te zijn. Bananen zijn vrijbuiters, die willen alle kanten op groeien. Maar dat mochten ze niet, want dan bliefden we ze niet.

20180801_182216

Sinds kort is dit veranderd, we zijn toleranter geworden. Anders zijn is ín. Een appel met een deukje of een paarse peer, mens doe eens gek en smul ervan. Mijn courgetteplant doet ook een duit in het zakje en werpt vandaag een dolfijn met jong. Het moet niet gekker worden, als dolfijnen op courgettes gaan lijken wordt mijn tolerantie wel erg opgerekt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s