Familie Pauw op stap

De achterburen hebben pauwen en die pauwen hebben jongen. Aan moeder Pauw de taak om de kleintjes wegwijs te maken in de grote wereld. Van hun eigen tuin hebben ze elke centimeter verkend. Nu is die van ons aan de beurt.

Moeder Pauw komt graag goed voor de dag. Van nature draagt ze al een kroontje, maar vandaag heeft ze daar nog iets aan toegevoegd. Ze heeft er een veer aan gehangen, om haar koninklijke status extra te benadrukken.

20180904_092418_resized-1 (2)Haar jong, die het nog moet doen met een beginnend kroontje, kijkt nieuwsgierig toe. “Waarom heb je dat gedaan, mama”? “Omdat jullie moeten leren dat je, als je bij de buurvrouw op bezoek gaat, op je pauwbest voor de dag moet komen”.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s