Spitzenkandidaten

Binnenkort zijn de Europese verkiezingen. Nog niet bekomen van de vorige, liggen de volgende stembiljetten alweer op de mat. Europa, is dat niet dat land met twee dure hoofdkantoren en heel veel medewerkers waarvan niemand precies weet wat ze doen? Ik lees er af en toe wat over in de krant, maar vergeet altijd gelijk waar het over ging. Niet de moeite waard kennelijk, of waarschijnlijker in mijn geval: niet te volgen.

Screenshot_20190502-091822
Spitzenkandidaten, geloof ik

Nu komen er dus nieuwe verkiezingen en zie ik een filmpje waarin uitgelegd wordt hoe die verkiezingen gaan. Iets met lijsttrekkers, politieke families en spitzenkandidaten. Je stemt op Pietje en daardoor stem je eigenlijk op Marietje. Zoiets.

Begrijp ik dit? Nee. Ga ik stemmen als ik niet begrijp waarop ik stem? Nee.

 

Een gedachte over “Spitzenkandidaten

  1. Duidelijke visie Ingrid! Ik zelf stem wel, ik stem altijd. Hoe ongeloofwaardig, hoe vaak dingen ook mis gaan in politiek, ik stem wel. Omdat, ook al zou het maar een illusie zijn, ik de minieme invloed die ik kan uitoefenen gebruik.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s