Niets byzonders

Zo, het zit er weer op. De Sint is terug naar Spanje, de kleinkinderen voor een jaar voorzien van pepernoten. Nog even de kerstdagen en de jaarwisseling er doorheen jassen en dan kunnen we weer gewoon doen. Niemand die me dan nog vraagt: “En wat eet jij met de Kerstdagen”?

‘Niets byzonders’ zeg ik altijd, tot verbazing van de vragensteller. Want iedereen kookt iets speciaals met de Kerst en iedereen wil daar graag uitgebreid over vertellen. Behalve ik. Ik heb er niet zoveel over te melden.

christmas-card-2945633_1920Niet omdat ik een hekel heb aan deze dagen, integendeel. Houtkacheltje aan, filmpje op, glaasje wijn erin. Waarbij voor mij niet de kerstmaaltijd maar het goede gezelschap centraal staat. Het eten is bijzaak, ook van een lekkere stamppot word ik blij.

Dat maakt me niet tot de meest geschikte gesprekspartner om het over kerstrecepten te hebben. Maar vraag me: “Welke films kijk jij met de kerstdagen?” en ik brand los. ‘Als voorgerecht nuttig ik seizoen 3 van The Crown, als hoofdmaaltijd staat het laatste seizoen van The Handsmaid’s Tale op het menu en als dessert komen deel 1 en 2 van Nanny McPhee op tafel’.

Nu maar hopen dat iemand het me vraagt.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s