Senior blond

Als blonde senior was ik verbaasd toen ik op de radio iemand hoorde zeggen dat ze ‘senior blond’ was. Wat is dat nou weer, dacht ik bij mezelf, zeker weer iets nieuwerwets. Ze legde het gelukkig meteen uit. Je bent ‘senior blond’ als je je grijze haren blond verft. Of rood, dat mag ook. Of blauw.

models-3740627_1920Senior ben ik en dat gaat nooit meer over. Maar grijs ben ik niet. Geen haar op mijn hoofd peinst erover van kleur te verschieten. Ik ben nog steeds ‘natuurlijk blond’.
Wat ik deze week ook op de radio hoorde, is dat het woord ‘boomer’ tot woord van het jaar gekozen is. Boomer betekent zoveel als: een (meestal ouder) persoon met ouderwetse denkbeelden of conservatieve opvattingen.

Nu ben ik bang dat, als ik niet snel grijs word en mijn haar laat blonderen, ik ook voor boomer aangezien wordt. Want natuurlijk blond en senior is zóó 2000. Naar de radio luisteren trouwens ook. Misschien kan ik daar maar beter mee stoppen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s