Gronings lef

Toen ik nog in de Randstad woonde kwam ik wel eens bij de Bijenkorf in Amsterdam. Een groot gebouw met een kleine vide in het midden waar de roltrappen omheen cirkelden.

20191201_095213_resizedHet Forum Groningen heeft ook een vide, maar dan grootser en protseriger. Deze vide beslaat zo’n beetje een derde van het gebouw, de dominante kleur is wit en de temperatuur net boven nul. De bouwkosten van de vide moeten rond de €47 miljoen liggen, de duurste leegte van Nederland. 

Misschien getuigt het wel van lef om de leegte zo groots te promoten. De adembenemende leegheid van het Groningerland, bespikkeld met wierdedorpjes en middeleeuwse kerken, weerspiegeld in het lege hart van het Forum Groningen, doorsneden met roltrappen en een iconisch uitzicht op Stad en Ommelanden. Dat mag wel een centje kosten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s