Hamsterwoede

Opeens is alles anders. Het land is tot stilstand gekomen, mijn leven is tot stilstand gekomen. Geplande vergaderingen, etentjes en filmbezoekjes worden afgezegd, mijn agenda is nog nooit zo leeg geweest. Heerlijk rustig, maar tegelijkertijd is er genoeg om me zorgen over te maken.

goldhamster-943373_1920Mag ik de deur nog wel uit nu het coronavirus rondgaat? Mag ik een goede vriendin nog wel een knuffel geven of moeten we een elleboogzoen doen? Heb ik genoeg eten in huis voor de komende twee weken? Dit laatste baart me de meeste zorgen. Want behalve het coronavirus is nu ook de hamsterwoede uitgebroken.

Supermarkten worden bestookt door honderden hamsters die rijst, aardappels, wc-papier en rode paprika’s in hun wangzakken proppen. Ze zijn bang dat de mensen de winkels leeg kopen en er niets voor hen overblijft. Ik wil op deze plek de hamsters graag geruststellen. Lieve hamsters, wees niet bang, mensen zijn de meest sociale dieren die er zijn.

Een gedachte over “Hamsterwoede

  1. Dit is uit mijn hart gegrepen. Ik was bij het inkopen doen voor alleen dit weekend, blij te zien dat er meer mensen met maar een paar dingen in hun winkelwagentje waren. Een enkeling kwam met een mandje met slechts een paar broodjes of appeltjes. Er zijn dus nog gewoon realistische mensen op deze wereld!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s