Juist nu

sunset-163479_1280Wat ben ik blij met de woorden ‘juist nu’. Woorden waar je alle kanten mee op kan: Juist nu moet ik met de hond wandelen, juist nu kan ik niet stofzuigen, juist nu heb ik geen tijd om naar je te luisteren, juist nu moet ik een boek lezen.

Voor de coronacrisis bestond er geen ‘juist nu’. Toen had ik altijd veel woorden nodig om ergens onderuit te komen: “Nou, ik had gisteren een zware werkdag en was pas om acht uur thuis. Daarna heb ik nog 4 dringende telefoontjes gepleegd en vervolgens tot 2 uur wakker gelegen. Doe jij alsjeblieft de weekend boodschappen en kook jij vanavond. Ik kan niet meer”.

Tegenwoordig hoef ik alleen maar te zeggen: “Juist nu heb ik geen zin”. Wat een verademing en wat een tijd heb ik opeens over. Om met de hond te wandelen, bijvoorbeeld.

Een gedachte over “Juist nu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s