Graafschoentjes

Bah, wat heb ik nou toch weer een vieze pootjes. Waarom maakt mijn baasje die niet schoon, ze ziet toch dat ze zwart zijn van de klei. Het is ook elke keer hetzelfde. Heb ik enthousiast een muizenhol uitgegraven, zegt mijn baasje: ‘maak je poten zelf maar schoon, je hebt ze ook zelf vuil gemaakt’.

Ik vind het niet eerlijk. Die klei gaat helemaal tussen mijn tenen zitten, die krijg ik er met mijn tanden niet meer uit. En als de klei opdroogt, worden het harde klonten en dat doet pijn bij elke stap die ik zet. ‘Moet je maar niet graven’, zegt mijn baasje dan. Maar ik kan niet anders, want ik ben een Friese Stabij en die zijn gemaakt om te graven. Liefst naar mollen, maar muizen smaken me ook goed.

Zoals u weet, ben ik een dame en zie ik er graag netjes uit. Daarom heb ik het volgende bedacht: ik vraag aan Sinterklaas graafschoentjes met klittenband, die kan ik zelf aan en uit doen. Want van mijn baasje hoef ik geen hulp te verwachten. Maar die is dan ook geen dame.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s