Op schoot

We hebben bij ons thuis twee schoten en twee huisdieren. Poes Floris is er altijd als de kippen bij als er een schoot vrij komt. Je krijgt als baasje amper de tijd om te gaan zitten of de poes klimt al boven op je. Heb je een kopje hete thee in je hand of ben je de krant aan het lezen, het boeit Floris niets. Hij ziet alleen maar SCHOOT!

Hond Benthe is te groot voor schoot, maar wil er wel graag op. Wat volgt is een rituele dans: Floris kijkt verstoort op, slaat een klauw uit naar Benthe’s neus onmiddellijk gevolgd door een lik op diezelfde neus. Benthe deinst terug, maar weet ook dat Floris altijd misklauwt en gaat voor nog zo’n heerlijke lik. Zo gaat dat een tijdje door tot een van de twee er genoeg van heeft.

Als baasje laat je het maar een beetje over je heen komen en probeer je zoveel mogelijk uit de gevarenzone te blijven. Meestal gaat dat goed, een enkele keer levert het je een schram op. Nooit een lik helaas, want die geeft Floris alleen aan Benthe. Ach ja dierenliefde, daar kan je als baasje niet tegenop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s