De gekraagde kwikstaart

Opeens stonden ze er, nestkastjes in alle soorten en maten voor vogels in alle soorten en maten. Een dorpsgenoot heeft zich uitgeleefd, waarschijnlijk uit coronaverveling. Het hele dorp is uitgelopen om een kastje te kopen. Als ik uit mijn raam kijk zie ik ze paraderen met het nieuwste model nestkast voor de pimpelmees, de boomklever of de gekraagde roodstaart.

Op elk kastje staat voor welke vogel het bedoeld is. De grootte van de opening bepaalt het soort vogel dat erin past. Opening 32 is voor de koolmees en de bonte vliegenvanger, 40 is voor de mus. Maar wat nou als de mus zich per ongeluk vergist en haar eitjes in het kastje van de boomklever legt. En de boomklever in het kastje van de roodborst en het roodborstje in het…

Dan wordt het een knallende ruzie in vogelland of er komen dit voorjaar allemaal nieuwe vogelsoorten bij: de boommus, de gekraagde kwikstaart, de bonte pimpelmees, de staartklever, de…

Hoe geweldig zou het wel niet zijn als ons kleine dorpje overstroomd zou worden door vogelaars die nog nooit een gekraagde kwikstaart hebben gezien. Wel even van te voren een tijdslot reserveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s