Een moeilijke keus

Huisgenoot M en ik zijn samen in de meubelwinkel op zoek naar een nieuwe bank. Twee banken eigenlijk, want om allebei languit te kunnen liggen hebben we er twee nodig. Na een uur rondkijken onder begeleiding van Jannes, de verkoper van dienst, hebben we onze keus gemaakt. Nu alleen de bekleding nog.

Is de keuze van een bank beperkt tot de modellen die in de winkel staan, de keuze van de bekleding is dat niet. De overdaad aan stoffen in alle kleuren en materialen doet ons duizelen. We komen er niet uit en nemen een grote stapel stalen mee naar huis. ‘Als we ze de volgende morgen maar terugbrengen’ drukt Hannes ons op het hart.

‘S avonds lijkt onze woonkamer op een stoffen bazaar. Lappen stof in alle maten, soorten, kleuren, diktes en rondingen liggen verspreid over de vloer. Terwijl wij proberen tot een besluit te komen, bouwen de hond en de kat hun eigen feestje. Ten einde raad laten we de keus maar aan hen over. Hond Benthe kiest voor een rode bank, poes Floris voor een beige. Nu maar hopen dat we er geen spijt van krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s