Dag Floris

En toen opeens, van de ene dag op de andere, was poes Floris op. Niks geen waarschuwingen of griepje om het einde aan te kondigen. Op vrijdag nog niets aan de hand op zaterdag doodziek. We hebben het nog geprobeerd met lieve woordjes, warme kruikjes en lekkere hapjes. Niets hielp. Floris kon niet meer, Floris wou niet meer. Op maandag heeft de dierenarts een punt gezet.

Floris was een poes met drie levens. In zijn eerste levensjaar is hij twee keer aangereden. Wonderbovenwonder heeft hij het twee keer overleefd. Daarna kon zijn derde leven beginnen. Een mooi leven, een lang leven, een buiten leven. Hij was dol op zijn maatje Benthe, die niet snapt waar Floris opeens gebleven is.

We hebben hem begraven in de tuin. Ik moest huilen, want zijn lijfje was nog warm en de grond koud. Er ligt nu een oude theedoek over hem heen, een blauw geruite. Die houdt hem voor altijd warm.

Dag Floris

Een gedachte over “Dag Floris

 1. Lieve Ingrid,

  Zo dierbaar zo’n dier! En wat een lieve foto. Een rode kater die Floris heet. Vroeger hadden wij ook een rode kater, die heette Gijs en een bok die Flipper heette en die ik eigenlijk Floris wilde noemen naar de gelijknamige televisieserie! Alllemaal dieren die in de dierenhemel zijn! Leuk idee zou dat zijn als ze het daar allemaal goed met elkaar zouden kunnen vinden. Tja, maakt het gemis er niet kleiner om. Liefs Fiona

  http://www.fionazondervan.com +31624421700

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  >

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s