Kleindochter

Ik heb de reis al een tijdje niet gemaakt, met de trein van Loppersum naar Middelburg. Van het noordoosten naar het zuidwesten in vijfeneenhalf uur. Omdat het zo’n lange reis is trakteer ik mezelf op de eerste klas. Rustig een boekje lezen en een beetje uit het raam staren.

Dat was althans de bedoeling, maar ik was vergeten dat het meivakantie is. En de trein dus zo druk is dat tweedeklassers in de eersteklas komen zitten. Daar heb ik geen bezwaar tegen, maar wel als het drie keihardpratende-nog-niet-droog-achter-de-oren-stoere-seksistische-praat-uitslaande jongens/nog net geen mannen zijn.

Dat ik, vrouw van zekere leeftijd, pal voor ze zit boeit ze niet. Dat er vóór mij een oma, opa en kleindochter van zeer jonge leeftijd zitten, wordt door een van de jongens wel opgemerkt. Hij maant zijn makkers om het niet meer te hebben over die delen van het vrouwelijk lichaam waar dit meisje nog geen weet van heeft.

Het valt stil achter me, een ander gespreksonderwerp hebben de jongens niet. Oma, opa en ik slaken een zucht van verlichting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s