Geleidehond

Mijn tante heeft een blindengeleidehond. Hij is haar steun en toeverlaat en maakt het haar mogelijk zelfstandig de wereld in te gaan. Ze vormen een team en dat is prachtig om te zien. Is de hond niet aan het werk (want werken is het) dan is het een speelse, enthousiaste hond. Een hond net als andere honden.

Zelf heb ik een gewone hond, die inmiddels door ouderdom doof en blind is. Maar nog graag uit wandelen gaat en van spelen ook nog niet genoeg heeft. Ze wil nog wel even door, maar ze heeft daarbij wel begeleiding nodig. Dus ik ben, op mijn beurt, haar geleidemens, zodat ze haar weg in de wereld kan blijven vinden.

Zo is maar weer bewezen dat de hond de beste vriend is van de mens èn andersom.

Kent u de KNGF, het opleidingscentrum voor geleide honden?  Honden zijn tot veel meer in staat dan we denken. Neemt u maar eens een kijkje op hun site, ze doen fantastisch werk. U kunt ze daarbij steunen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s