Moestuinpad

Het begon zo. Er zat een reiger bij de vijver. Op zijn gemakje zat hij te vissen. Het water stond laag, de vangst was goed. Hij liet een boer en vloog naar de vijver van de buren. Het water in mijn vijver viel stil, geen vis meer te bekennen. Op!

Ik heb al een tijdje een droom: een eigen moestuin beginnen. Maar de vijver ligt in de weg. In het zonnetje, vlakbij de keuken zwemmen de vissen hun rondjes. Zwemmen? Nee, zwommen. Ze zitten nu in de buik van de reiger en die gooit ze echt niet terug.

20170615_123846
eerste stap: grondvoorbereiding

Zal ik dan nu maar, nu de vogel gevlogen is? Ja, ik zal. Ik zet mijn eerste stap op het moestuinpad.
Een kleine stap voor de mensheid, maar niet voor mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s