Aaltjes

Ik heb last van emelten. Niet ikzelf gelukkig, maar mijn lindeboom. Ik had nog nooit van emelten gehoord, tot mijn boom er ziek van werd. Emelten zijn de larven van de langpootmug,  ze vreten de wortels van de boom kapot. De geniepigers.

Wat doe je in zo’n geval, je gaat googlen: hoe bestrijd ik emelten? Voor alles is tegenwoordig een oplossing, dus ook voor emelten. Raar woord trouwens, want waar leg je de klemtoon: émelten, emélten of emeltén. Ik weet het niet. Aaltjes blijken de vijanden van emelten te zijn, u mag ááltjes of aaltjés zeggen, dat maakt het aaltje niet uit.

20170909_174527

Dit zijn ze, de aaltjes die mijn lindeboom gaan redden. Je kunt ze met het blote oog niet zien, dus u en ik moeten maar geloven dat ze in het doosje zitten. Ik ga ze zo loslaten onder de lindeboom, waar zij op hun beurt de larven van de langpootmug gaan opvreten. Zodat mijn boom weer beter wordt. Wie vervolgens het aaltje weer opeet weet ik niet, dat moet ik nog even googlen.

Aaltjes, aan tafel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s