Spin en web

spinneweb

In de vroege ochtend is de tuin op zijn mooist, maar ook op zijn drukst. Er wordt geweven en gespind tot alle planten en struiken van een web voorzien zijn. Grote, kleine, langpotige en kortademige spinnetjes werken zich suf, zodat ze die dag weer te eten hebben. Hoe beter het web, hoe beter de vangst.

Heel soms heb ik medelijden met de vlieg die zich laat strikken en de dood tegemoet gaat. Dan red ik hem stiekem uit het web. Ja, ik weet het, ik mag me niet met de natuur bemoeien, maar de natuur bemoeit zich ook wel eens met mij. Door dikke spinnedraden te trekken op mijn route naar de fietsenschuur bijvoorbeeld. Liefst op hoofdhoogte, zodat de spin me diep in de ogen kan kijken en ik bijna stik in zijn spinsel. Op zo’n moment verlang ik naar een vlieg die míj komt redden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s