Tumult in de tuin

Het is stil in de tuin, het enige geluid komt van de vogels. Ze vliegen af en aan met bouwmateriaal voor hun nesten. Zo te horen wordt er veel overlegd, waarbij ruzies krijsend worden uitgevochten. Een bonte specht hakt onverstoorbaar een gat in een boom. De vijver weerspiegelt de strakblauwe lucht, geen wolkje aan de hemel.

Tot de rust opeens verstoord wordt door heftig geplons en gespartel. Is er een vogel in de vijver gevallen of de poes? Snel gaan kijken maar, want het klinkt onheilspellend. In het midden van de vijver is het een en al beweging, glimmend groene lichaampjes zijn in een gevecht verwikkeld. Er wordt gekwaakt, gerateld en gefloten. Oh, de kikkers zijn op de versiertoer en de concurrentie is zo te horen groot.

common-frog-2197946_1920De poes staat er belangstellend bij te kijken. Hij lust best een kikker op z’n tijd. Maar tegen zoveel machogeweld kan hij niet op. Hij is niet de enige.

De geluiden zijn afkomstig van Wilma’s kikkersite.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s