Op rantsoen

female-1801515_1280De eerste weken van de lockdown zat ik de hele dag aan mijn tablet gekluisterd. Ik las elke snipper nieuws over de coronacrisis en zag elke persconferentie. Alles wou ik weten, in een verwoede poging om mijn angst over wat ons te wachten stond, te sussen. Het werkte averechts. ‘Geef angst geen thee’ schreef columniste Asha ten Broeke op 20 maart in de Volkskrant. Verdomd, dacht ik, dat is precies wat ik wél aan het doen ben.

Ik legde mijn schermtijd aan banden, ontdekte nieuwe vormen van contact met buren en vrienden, liet mezelf uit op de fiets en maakte lange wandelingen met de hond. Mijn angst nam af en maakte plaats voor overgave aan deze nieuwe manier van leven. Een pas op de plaats is zo erg nog niet, ontdekte ik.

De laatste dagen betrap ik mezelf erop weer vaker op mijn tablet te kijken. Een maand is best lang en wie weet hoe lang het nog duurt. Ik begin ongeduldig te worden. Hoe dichter ik weer op het nieuws zit, hoe meer ik mijn angst voel toenemen. ‘Je drinkt te veel thee’ zou Asha zeggen. Ze heeft gelijk. Vanaf vandaag zet ik mezelf weer op rantsoen.

 

Schermafdruk 2020-04-14 12.04.23

4 gedachten over “Op rantsoen

 1. Hai Ingrid.

  Misschien voor de afleiding een keertje komen beeldhouwen. Vanochtend een cursist gehad. Afstand houden en uitleg geven ging prima.

  Ik merk dat alleen de krant lezen en een keer journaal al veel is qua hoeveelheid thee 😉

  Groetjes Fiona

  http://www.fionazondervan.com +316 2442 1700

  >

  Like

 2. Mooi hoe jij je ervaringen en gevoelens met mij deelt. Herkenbaar. Wat mij helpt is evenwicht zoeken in niet teveel lezen en luisteren en toch wel op de hoogte blijven. Overdag luister ik niet naar de radio, want welke zender je ook opzet alles is ‘corona’. ’s Avonds kijk ik het journaal en soms naar nieuwsprogramma op 1. Dat voldoet goed. Tenminste voor mij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s